spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeSeymour Hersh: De ce a decis Biden să arunce în aer Nord...

Seymour Hersh: De ce a decis Biden să arunce în aer Nord Stream

-

Președintele american Joe Biden a decis să submineze gazoductele rusești Nord Stream din cauza situației de pe câmpul de luptă din Ucraina, a declarat jurnalistul american Seymour Hersh într-un interviu pentru CGTN.

- Reclama -

 La sfârșitul lunii septembrie, Biden, din motive necunoscute de mine, a luat această decizie (de a submina Nord Stream-n.red). Cel mai probabil, eșecurile Ucrainei pe câmpul de luptă l-au făcut să-și facă griji cu privire la finanțarea ulterioară a conflict din partea țărilor din Europa de Vest, în special Germania”, crede el.

În același timp, potrivit lui Hersh, versiunea despre „un grup de ucraineni cu pașapoarte false și un iaht închiriat pentru un milion de dolari”, care, potrivit unor mass-media occidentale, se află în spatele sabotajului, nu rezistă controlului.

„Chiar crezi că cu un pașaport fals este cu adevărat posibil să faci asta? Povestea este pur și simplu ridicolă, dar asta nu i-a împiedicat să o facă publică”, a mai spus el.

Jurnalistul american, câștigătorul Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, și-a publicat pe 8 februarie investigația asupra atacului terorist asupra conductelor rusești care exportă gaze către Europa . În acesta, citând o sursă, el a afirmat că dispozitive explozive sub autostrăzi au fost instalate în iunie 2022 sub acoperirea exercițiului Baltops de către scafandrii US Navy cu sprijinul specialiștilor norvegieni. Potrivit jurnalistului, decizia de a conduce operațiunea a fost luată de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, după nouă luni de discuții cu oficialii administrației implicați în probleme de securitate națională.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img