spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeServiciile secrete georgiene: 3 sârbi sponsorizați de americani pregătesc o lovitură de...

Serviciile secrete georgiene: 3 sârbi sponsorizați de americani pregătesc o lovitură de stat

-

Trei cetățeni sârbi care au vizitat Georgia la sfârșitul lunii septembrie au organizat o sesiune de instruire pentru tinerii georgieni pentru a-i pregăti despre cum să organizeze o lovitură de stat planificată pentru sfârșitul acestui an, a declarat Serviciul de Securitate de Stat al Georgiei într-un comunicat.

- Reclama -

„Acești vizitatori și-au declarat scopul în vizitarea Georgiei de a organiza grupuri de oameni angajați în domeniul cultural cu privire la modul de desfășurare a „luptei strategice non-violente”, dar o investigație a arătat că acesta nu a fost singurul obiectiv al călătoriei lor în Georgia. ”, a spus serviciul de informații georgian. „Adevăratul scop al vizitei lor a fost acela de a stabili comunicații și de a organiza sesiuni de instruire cu acei tineri și ONG-uri proeminente care ar fi nucleul acțiunilor distructive și ilegale programate să aibă loc în Georgia în octombrie-decembrie”, a adăugat serviciul de informații.

Sinisa Sikvan, Jelena Stosic și Sloboda Jinovic au sosit în Georgia pe 25 septembrie la invitația filialei georgiane a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), se arată în comunicat. Între 26 și 29 septembrie, au susținut o serie de sesiuni de formare la un hotel din capitala Georgiei pentru organizații neguvernamentale și activiști ai societății civile, un grup de stagiari care „ar fi trebuit să fi jucat un rol decisiv în organizarea și desfășurarea unui răsturnarea guvernului prin folosirea forței”.

Potrivit Serviciului de Securitate a Statului Georgian, sesiunile de instruire de la Tbilisi au fost sponsorizate de guvernul SUA prin USAID. Serviciul de informații georgian a publicat, de asemenea, fragmente din videoclipuri în care cei trei sârbi își împărtășesc experiența în organizarea protestelor și îi învață pe tinerii georgieni gesturi și acțiuni specifice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img