spot_img
2 C
București
joi, martie 30, 2023
Acasă#AtacuriFrantaServiciile secrete franceze ar fi falsificat informații despre asasinarea preotului Jacques Hamel...

Serviciile secrete franceze ar fi falsificat informații despre asasinarea preotului Jacques Hamel de jihadiști

-

Parchetul din Paris a deschis vineri o anchetă preliminară pentru a stabili dacă serviciile de informaţii franceze au neglijat date despre autorul unui atentat jihadist din 2016 şi dacă au antedatat o notă pentru a se acoperi, informează AFP. Investigaţiile vor fi efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Naţionale, iar presupusele infracţiuni sunt cele de fals, uz de fals şi modificarea documentelor, au declarat agenţiei citate surse judiciare transmite Agerpres.

- Reclama -

Ancheta oficială a fost declanşată după o investigaţie a site-ului de presă Mediapart, care a arătat că un poliţist din DRPP (Direcţia de Informaţii a Prefecturii din Paris) a redactat o notă referitoare la mesaje despre un „atac într-o biserică”, unde este menţionată localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray din Normandia. După câteva zile, pe 26 iulie 2016, doi jihadişti au ucis în comuna respectivă un preot, tăindu-i gâtul. Potrivit Mediapart, după asasinarea părintelui Jacques Hamel, DRPP a modificat data a două documente, pentru a-şi ascunde pasivitatea. Informaţia se bazează pe declaraţii făcute de mai mulţi poliţişti, sub rezerva anonimatului.

Unul din avocaţii unei părţi civile implicate în anchetă a solicitat „desecretizarea completă a documentelor clasificate ca secret de apărare” legate de acest caz, iar un alt avocat a vorbit de o „trădare din partea celor care au datoria de a ne informa şi apăra”. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img