spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeServiciile secrete britanice: Inteligența artificială risc pentru securitatea națională

Serviciile secrete britanice: Inteligența artificială risc pentru securitatea națională

-

Şeful departamentului de telecomunicaţii al serviciilor secrete britanice (GCHQ), Jeremy Fleming, a prezentat marţi guvernului de la Londra o analiză asupra riscurilor pentru securitatea naţională asociate dezvoltării Inteligenţei Artificiale (AI), relatează agenţia EFE conform Agerpres.

Downing Street, biroul premierului Rishi Sunak, a informat după această reuniune că Fleming a oferit o „evaluare lucidă” asupra ameninţărilor pe care le implică această tehnologie emergentă, în special a acelora pe terenul „dezinformării”.

Consiliera ştiinţifică principală a guvernului britanic, Angela McLean, a abordat la rândul ei „potenţialele domenii de aplicare şi riscuri” ale Inteligenţei Artificiale.

Miniştrii britanici „s-au declarat de acord asupra potenţialei capacităţi transformatoare a Inteligenţei Artificiale” şi au subliniat că este „de o importanţă vitală să fie păstrată încrederea cetăţenilor cu privire la folosirea ei”, a mai semnalat Downing Street.

Pentru a menţine această încredere, notează guvernul britanic, este necesară „o reglementare care să ofere oamenilor siguranţă, dar care să nu inhibe inovaţia”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img