spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeSerbia primește din Rusia cel mai ieftin gaz din Europa

Serbia primește din Rusia cel mai ieftin gaz din Europa

-

Serbia cumpără gaze din Rusia la 420 de dolari la 1.000 de metri cubi, în timp ce prețul de piață este de 1.300-1.400 de dolari la 1.000 de metri cubi, a declarat joi Dusan Bajatovic, directorul general al Srbijagas, într-un interviu acordat canalului TV Happy.

- Reclama -

„Prețul mediu [al gazului vândut Serbiei] este de 353 de dolari la 1.000 de metri cubi, în timp ce prețul real de pe piață este de 1.300-1.400 de dolari, ceea ce înseamnă că am fi plătit deja de 4 ori în plus astăzi. Primim 2 miliarde de metri cubi [din gaz] din Rusia la 420 de dolari, care este cel mai mic preț al gazului din Europa”, a spus Bajatovic. El a menționat că stabilitatea și accesibilitatea aprovizionării cu gaze atrage investitorii străini în Serbia.

„Am mai discutat despre asta, că în alte țări [ale Europei] au furnizat gospodăriilor gaze în detrimentul industriei, dar asta va duce la oprirea producției. Noi [în Serbia] asigurăm producție industrială tot timpul, deci străină. investitorii vin în Serbia. Serbia și-a asigurat securitatea energetică”, a spus Bajatovic.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img