Serbia mută pe Turkish Stream: FĂRĂ ROMÂNIA

0
149

Ministrul energiei al Serbiei, Aleksandar Antic, a declarat că țara sa ar dori să se alăture proiectului Turkish Stream pentru a-și diversifica aprovizionarea cu gaze naturale, transmite Sputnik.

Ungaria este singura sursă de gaze naturale pentru Serbia, a declarat ministrul Energiei din Serbia, Aleksandar Antic, potrivit Sputnik International.

Comentând declarația lui Aleksandar Antic într-un interviu acordat Sputnik Serbia, Jelica Putnikovic, redactor-șef al Balkan Magazin, că dacă cineva din Europa este de acord să investească în construcția unei conducte de gaz trans-balcanice, Belgradul ar trebui să insiste asupra faptului că acesta se întinde pe teritoriul Serbiei și nu în Grecia, Bulgaria sau România.

Turkish Stream este o conductă cu o capacitate anuală de 63 de miliarde de metri cubi pentru pomparea gazului rusesc către Turcia și către Europa, pe sub Marea Neagră. Rusia și Turcia au semnat un acord interguvernamental în octombrie 2016, care prevede construirea a două picioare subterane ale conductei. Capacitatea anuală a fiecărui picior este de așteptat să atingă 15,75 miliarde metri cubi de gaze naturale.