spot_img
6.7 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăMehedințiSerbia în lockdown cel puțin până luni: Vor lucra doar magazinele cu...

Serbia în lockdown cel puțin până luni: Vor lucra doar magazinele cu produse alimentare, farmaciile și benzinăriile

-

Începând marți seară și până luni în Serbia vor lucra doar magazinele cu produse alimentare, farmaciile și benzinăriile, așa cum a fost și în weekendul trecut, în scopul combaterii extinderii coronavirusului, a comunicat președinta Guvernului Ana Brnabić în urma ședinței Celulei de Criză.

- Reclama -

Brnabić a spus că nu va fi introdusă interdicția de mișcare. „Aceasta este o soluție de compromis. Am discutat mult despre măsuri, încercăm și în continuare să găsim cel mai bun echilibru între protejarea cadrelor medicale, a locurilor de muncă și sprijin economiei și sănătății mintale a națiunii“, a spus Brnabić, menționând că se așteaptă ca vaccinarea în masă să înceapă să dea rezultate serioase și cifrele să înceapă să stagneze.

Premierul a adăugat că măsurile vor fi în vigoare 5 zile, chiar dacă partea medicală a celulei de criză a cerut să fie 14 zile.

Ea spus că Guvenrul își va da silința să lucreze la creșterea capacităților penrtu testare, penrtu testarea suplimentară la frontieră, penrtu ca și aici să fie înăsprit controlul.

Creșele și grădinițele vor continua să lucreze. Cel mai sigur că și clasele I-IV ale școlilor generale vor trece de luni la cursurile online, măcar pentru șapte zile, a spus premierul Brnabic.

Ultimele două weekenduri în Serbia au lucrat doar magazinele cu produse alimentare, farmaciile, benzinăriile, iar restul a fost închis.

De săptămâna trecută la cursurile online au trecut elevii școlilor medii, pe când de săptămâna aceasta li s-au alăturat și elevii claselor V-VIII ale școlilor generale.

Totuși, este vizibil că aceasta nu este suficient, deoarece numărul nou infectaților depășește în fiecare zi cifra de 4.500, crește rapid numărul pacienților spitalizați, capacitățile spitalelor covid la Belgrad sunt completate, astfel că a intrat în sistemul covid și Centrul Clinic Zvezdara.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img