spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeSerbia a transmis României că vrea Porțile de Fier 3

Serbia a transmis României că vrea Porțile de Fier 3

-

Vicepremierul și ministrul sârb Mineritului şi Energeticii, Zorana Mihajlović, a discutat cu ministrul român al energeticii, Virgil Daniel Popescu, despre cooperare și conexiuni regionale, subliniind că conexiunile regionale în domeniul energeticii sunt o prioritate pentru Serbia.

- Reclama -

Mihajlović a vorbit cu Popescu în timpul unei reuniuni ministeriale a Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică vizând energia și clima care are loc la Varșovia.

„Vrem să lucrăm împreună la realizarea proiectului ‘Porțile de Fier’ 3. Am vorbit deja cu companii care sunt interesate de acest mare proiect şi este necesar ca România să facă parte dintr-un proiect atât de important și de mare”, a spus Mihajlović.

Ea a adăugat că există loc pentru îmbunătățirea în continuare a cooperării cu România în domeniul energetic.

Popescu a spus că România vrea cu siguranță să facă parte din proiectul „Porțile de Fier 3”.

„Suntem pregătiți să discutăm mai detaliat consolidarea cooperării, nu numai în ceea ce privește „Porțile de Fier 3”, ci și în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze, dar atunci când vorbim despre construirea unei noi centrale termice, România dorește cu siguranță să facă parte din acel proiect”, a spus Popescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...