spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeSerbia a doborât o dronă

Serbia a doborât o dronă

-

Forțele armate sârbe au doborât o dronă neidentificată în spațiul aerian al țării, a informat miercuri ziarul Blic.

- Reclama -

Potrivit ziarului, UAV-ul a fost doborât peste o unitate militară din apropierea orașului Raska (lângă granița administrativă cu Kosovo și Metohija). Drona neidentificată supraveghea armata sârbă și a fost distrusă la ordinul președintelui sârb Aleksandar Vucic, care este comandantul șef suprem al țării, a spus ziarul.

Mai multe drone au intrat în ultimele zile în spaţiul aerian al Serbiei venind dinspre Kosovo, a afirmat miercuri ministrul sârb al apărării, pe fondul unei intensificări a tensiunilor între Belgrad şi fosta provincie sârbă ce şi-a dobândit independenţa după o revoltă de gherilă, relatează Reuters.

Guvernul din Kosovo a respins acuzaţia în acest sens, asigurând că dronele nu au provenit de pe teritoriul său.

Tensiunile dintre Kosovo şi Serbia au crescut în legătură cu eforturile autorităţilor de la Pristina de a determina minoritatea sârbă să înlocuiască plăcuţele de înmatriculare datând din anii 1990, când Kosovo făcea parte din Serbia, cu plăcuţe după modelul kosovar.

„Nu pot să vă spun ale cui au fost acele drone, dar pot spune că toate au venit de pe teritoriul Kosovo”, a declarat ministrul Milos Vucevic pe canalul RTS TV, fără a da alte detalii despre dronele respective.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img