spot_img
7.5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăExterneSeparatiștii proruși anunță că au lansat ofensiva asupra orașului Mariupol MIZA: ...

Separatiștii proruși anunță că au lansat ofensiva asupra orașului Mariupol MIZA: un coridor terestru ce ar lega teritoriul Rusiei de peninsula Crimeea

-

Liderul autoproclamatei republici Donețk, Alexandr Zaharcenko, a anunțat sâmbătă după-amiază că separatiștii proruși au pornit ofensiva pentru cucerirea orașului strategic Mariupol, situat pe țărmul Mării Azov, în timp ce ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, a declarat că rebelii au început o amplă ofensivă pe toată linia frontului, transmit agențiile internaționale de presă, transmite Agerpres.
‘Ofensiva la Mariupol a început astăzi. Acesta va fi cel mai bun omagiu pentru toate victimele’, a spus Zaharcenko în timpul unei ceremonii la Donețk, conform agenției ruse RIA Novosti. Anterior, un bombardament cu rachete ‘Grad’ asupra portului din acest oraș și a unui cartier din vecinătate s-a soldat potrivit ultimului bilanț cu cel puțin 20 de morți, printre care și un copil, și zeci de răniți, dintre care 15 sunt în stare critică. Trupele ucrainene și rebelii s-au acuzat reciproc pentru atac.La rândul său, ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, a declarat, potrivit agenției EFE, că rebelii au lansat o ofensivă de anvergură asupra pozițiilor armatei ucrainene pe toată linia frontului. ‘În ultimele 24 de ore, situația s-a înrăutățit pe toată linia frontului, din regiunea Lugansk și până la Mariupol, unde grupurile armate ilegale au trecut la ofensivă’, a precizat oficialul ucrainean.
Orașul Mariupol are o importanță strategică deosebită, întrucât o eventuală cucerire a acestuia de către insurgenții proruși ar deschide un coridor terestru ce ar lega teritoriul Rusiei de peninsula Crimeea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img