spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeSenatorul PSD Daniel Zamfir: Sper din suflet ca PNL să nu vină...

Senatorul PSD Daniel Zamfir: Sper din suflet ca PNL să nu vină cu Virgil Popescu în guvernul Ciolacu

-

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a creat un haos legislativ în acest domeniu vital pentru economie, declară la RFI senatorul PSD Daniel Zamfir. Președintele Comisiei Economice a Senatului spune că ”ar fi o crimă să închizi capacități de producție”, în plină criză energetică.

- Reclama -

Daniel Zamfir îl critică pe ministrul Virgil Popescu, în contextul crizei din energie: ”Eu sper din suflet ca PNL să nu vină cu această propunere atunci când se va face noul Guvern, Guvernul Ciolacu. Este evident pentru toată lumea că la Ministerul Energiei lucrurile au fost gestionate extrem de prost și gândiți-vă doar în acest an câte ordonanțe s-au emis, ca să corecteze vechile ordonanțe. Este inadmisibil să se creeze acest haos legislativ în acest domeniu extrem de important, dacă nu chiar vital pentru economia românească. Ca să nu mai vorbesc de faptul că politica în ansamblu a fost una greșită. E inacceptabil să angajezi România în acest proces care să ducă la punerea pe butuci a economiei naționale. Nu l-a obligat nimeni pe ministrul Popescu să angajeze acest calendar (de închidere a capacităților pe cărbune-n.r.)”.

La remarca jurnalistului că măsurile adoptate de Guvern în domeniul energiei au fost girate și de PSD, care se află la Putere, senatorul social-democrat a răspuns: ”Nu. Vreau să vă aduc aminte că aceste decizii au fost asumate în PNRR, în momentul ăla PSD nu era la guvernare, deciziile au fost luate de Guvernul Cîțu, cu domnul Ghinea și cu domnul Popescu. Noi cei de la PSD am reclamat foarte tare faptul că nu avem acces la ceea ce s-a negociat în PNRR”.

Daniel Zamfir mai spune că ”în acest context internațional, să-ți închizi capacitățile de producție ar fi o crimă”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img