spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeSenatorul PSD Daniel Zamfir acuză Consiliul Concurenței că are un "apetit crescut" de...

Senatorul PSD Daniel Zamfir acuză Consiliul Concurenței că are un „apetit crescut” de a amenda cu sume „consistente” companii autohtone şi chiar companii de stat

-

Senatorul Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice, reproşează Consiliului Concurenţei un „apetit crescut” de a amenda cu sume „consistente” companii autohtone şi chiar companii de stat, în condiţiile în care există o „lentoare” de a lua măsuri împotriva companiilor care „fie au înţelegere, se cartelizează, fie au un monopol de piaţă”.

„Noi, colegii din Comisia economică, nu ne-am erijat în a judeca deciziile Consiliului Concurenţei, ci pur şi simplu tragem un semnal de alarmă asupra faptului că există o abordare diferită în raport de companii, cu predilecţie sunt sancţionate companiile cu capital de stat şi chiar companiile de stat care, din punctul meu de vedere, nu ar fi trebuit abordate aşa, chiar preşedintele Consiliului Concurenţei ne-a spus despre preocupările Consiliului Concurenţei de a viabiliza economic companiile de stat – CFR Marfă, Tarom. Ori o viabilizare economică dându-i amendă 16 milioane de lei (n.r. companiei Tarom) cred că e departe de obiectivul propus de domnul Chiriţoiu (…) Există o abordare diferită a Consiliului Concurenţei în raport cu alte sectoare. Cum aţi văzut în piaţa carburanţilor, în sistemul bancar, în piaţa energiei, chiar pe piaţa asigurărilor, există aşa o lentoare a Consiliului Concurenţei de a lua măsuri împotriva companiilor care fie au înţelegere, se cartelizează, fie au un monopol de piaţă. În schimb, un apetit crescut al Consiliului Concurenţei de a amenda şi cu sume consistente companii autohtone şi chiar companii de stat” a susţinut luni Zamfir, după audierea în comisie a preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

- Advertisement -

El a subliniat că audierea conducerii Consiliului Concurenţei a avut loc în urma unei sesizări venite din partea Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, după o investigaţie a Consiliului Concurenţei care s-a soldat cu amenzi „extrem de mari”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img