spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeSenatorul american Ted Cruz aduce un omagiu 'spiritelor curajoase' care i s-au...

Senatorul american Ted Cruz aduce un omagiu ‘spiritelor curajoase’ care i s-au opus lui Fidel Castro

-

Senatorul american Ted Cruz, al cărui tată este un exilat cubanez, a declarat sâmbătă că moartea lui Fidel Castro „nu poate aduce înapoi miile de victime ale sale și nici nu poate aduce alinare familiilor acestora”, transmite DPA.

- Reclama -

„Astăzi ne amintim (de victimele lui Castro) și aducem un omagiu spiritelor curajoase care au dus o luptă solitară împotriva brutalei dictaturi comuniste pe care a impus-o în Cuba”, a scris Cruz pe contul său de Facebook. Senatorul de Texas a încercat fără succes să obțină nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie 2016, câștigate de miliardarul Donald Trump, amintește DPA.

La rândul său, congresmanul Ed Royce, președintele Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților din SUA, a declarat că moștenirea lui Castro „este una de reprimare în țară și de susținere a terorismului în afara ei”.

„Mai bine de jumătate de secol, poporul cubanez a suferit sub această dictatură brutală a clanului Castro. Nimeni n-ar trebui să guverneze nicăieri atât de mult cât a făcut-o Fidel Castro”, a spus Royce, membru al Partidului Republican.

Politicianul din California a mai spus că fratele și succesorul lui Fidel Castro, Raul, „nu-i cu nimic mai bun pentru cubanezii care tânjesc după libertate”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...