Șeful Transgaz, 32.000 de euro net pe lună în 2015

0
992
Pressure gauges show low gas pressure at a Transgaz pipeline, just outside Butimanu, Dambovita county some 60 km frum Bucharest, Romania. Russian gas giant Gazprom has cut its export of natural gas to Europe by as much as 90% in some countries.

Petru Văduva, şeful Transgaz, compania-monopol de transport al gazelor naturale, rămâne unul dintre cei mai bine plătiţi executivi din energie, conducerea firmelor stra­te­gice de profil venind la pachet cu „mici“ averi lunare pentru directorii din domeniu, scrie Ziarul Financiar.

„Remuneraţia fixă lunară pentru directorul general (Petru Văduva – n.red.) este de 24.224 lei brut“, se arată în raportul anual al comitetului de no­minalizare şi remu­nerare pentru adminis­tra­torii şi di­rec­torul general al Transgaz. Practic, contul lui Petru Văduva este alimentat lunar cu circa 18.000 de lei.

Dar nu de aici vin marile câştiguri pentru şefii de com­panii din energie, ci din bonusurile pe care le primesc dacă îndeplinesc anumite criterii de performanţă.

În cazul lui Petru Văduva, bonusul a avut anul trecut o va­loare de 1,49 milioane de lei. Astfel, împreună cu com­ponenta fixă a salariului, şeful Transgaz a încasat în medie în fiecare lună din 2015 circa 32.000 de euro.