spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateȘeful televiziunii publice austriece șochează Ungaria: Ar fi “un lucru cinstit” ca...

Șeful televiziunii publice austriece șochează Ungaria: Ar fi “un lucru cinstit” ca Viktor Orbán să facă infarct. Secretar de stat în MAE de la Budapesta: O manifestare groaznică, o palmă dată întregii Ungarii

-

Este un lucru inacceptabil ca cineva să îşi dorească moartea unei alte persoane, iar în astfel de cazuri, scuzele rostite ulterior în apărarea a ceea ce s-a spus nu sunt suficiente, a scris Tamás Menczer, secretar de stat în Ministerul de Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria, responsabil pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, vineri, pe pagina sa de Facebook.

- Reclama -

Reacţia lui Tamás Menczer vine după ce Karl Pachner, unul dintre şefii televiziunii publice ORF din Austria a declarat, într-o postare publicată pe Facebook – ştearsă între timp – că ar fi “un lucru cinstit” ca Viktor Orbán să facă infarct. 

- Advertisement -

Secretarul de stat a scris: situaţia este agravată de faptul că moartea premierului ungar ales de către popor este dorită de un jurnalist influent, de directorul presei publice austriece.

“Aceasta este, în sine, o manifestare groaznică, o palmă dată întregii Ungarii, din moment ce prim-ministrul a fost ales de către poporul maghiar”, a subliniat Tamás Menczer.

- Advertisement -

În mod evident, şi în Austria există autorităţi care supraveghează mass-media şi care probabil că au calificat ceea ce s-a întâmplat ca fiind inacceptabil, astfel oficialul ungar a cerut să se ia măsuri. 

În urma “manifestării scandaloase” a unuia dintre reprezentanţii presei publice austriece, Ministerul de Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria l-a convocat pe ambasadorul Austriei la Budapesta. Joi, purtătorul de cuvânt al ministerului, Máté Paczolay, a scris: convocarea ambasadorului a avut loc în urma faptului că unul dintre liderii ORF a dorit moartea premierului ungar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img