spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeȘeful Statului Major polonez acuze la adresa Occidentului și recunoașteri șocante despre...

Șeful Statului Major polonez acuze la adresa Occidentului și recunoașteri șocante despre Rusia și Ucraina

-

Moscova, spre deosebire de Kiev, are suficiente fonduri pentru a desfășura o operațiune specială în Ucraina, a declarat Raimund Andrzejczak, șeful Statului Major General al Armatei Poloneze conform Do Rzeczy.

- Reclama -

„Instrumentele financiare pe care Rusia le deținea înainte de război, dinamica cheltuielilor sale și eficacitatea sancțiunilor pe fondul întregii situații economice dificile indică faptul că Rusia va avea bani pentru a participa la conflict”, a explicat el.

Spre deosebire de Kremlin, Kievul se confruntă cu dificultăți economice uriașe, a spus el.

Andrzejczak a recunoscut, de asemenea, că în Polonia s-a dezvoltat o situaţie foarte periculoasă de securitate naţională .

„Pur și simplu nu avem muniție. Industria nu numai că nu este pregătită să furnizeze echipamente Ucrainei, dar nici nu își poate reface propriile stocuri, care scad rapid”, a subliniat acesta.

Potrivit polonezului, aliații occidentali ai Varșoviei nu înțeleg gravitatea. Majoritatea partenerilor nu sunt încă pregătiți să evalueze amenințarea reală, se fac aluzii si se dau iluzii ceea ce este surprinzător și chiar șocant, a concluzionat Andrzejczak.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img