spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeȘeful SRI recunoaște "acoperiții": Ştiu şi de problemele generate de unii foşti...

Șeful SRI recunoaște „acoperiții”: Ştiu şi de problemele generate de unii foşti lucrători ai SRI poziţionaţi fie în spatele a tot felul de oameni, fie gravitând în jurul companiilor de stat

-

„Cunosc păcatele de care este acuzată instituţia, unele reale, altele atribuite nouă pe nedrept. Ştiu şi de problemele generate de unii foşti lucrători ai SRI poziţionaţi fie în spatele a tot felul de oameni, fie gravitând în jurul companiilor de stat. Vă pot spune că suntem conştienţi de aceste probleme şi vom face tot ce ţine de noi pentru a le rezolva”, a spus șeful SRI, Eduard Helvig, într-un discurs ținut la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.

- Reclama -

Eduard Hellvig spune că ştie că există multă neîncredere în societate în ceea ce priveşte numărul “acoperiţilor” şi agenda acestora în diverse sectoare strategice.

„Vă pot asigura că de la începutul mandatului meu activitatea lor se desfăşoară strict în limitele legii”, a precizat el.

„Ştiu că fantoma Securităţii este încă ataşată de imaginea noastră, aşa cum a revenit de multe ori în spaţiul public românesc în aceste decenii. Dar şi aici am făcut lucruri de care sunt mulţumit. În timpul mandatului meu am predat întreaga arhivă a Securităţii către CNSAS. Şi suntem singurul serviciu secret din România care a făcut asta. Trebuia să o fi făcut mai devreme, dar sunt totuşi foarte bucuros că eu şi colegii mei ne-am asumat şi am făcut acest lucru absolut necesar. Desecretizarea va continua, inclusiv cu punerea la dispoziţia cercetătorilor a informaţiilor declasificate despre evenimente care au avut loc şi după 1989”, a declarat Hellvig.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img