Directorul Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc , a fost reținut luni de ofițerii CNA de la Chișinău, scrie Newsmaker.md.

Sputnik Moldova are și o ediție pentru România.

Sputnik este considerat unul din mijloacele de propagandă ale Rusiei.

Vladimir Novosadiuk este considerat a fi o persoană apropiată omului de afaceri Ilan Shor, acuzat că ar fi implicat în furtul miliardarului din băncile moldovenești. A fost membru al organului de conducere a Băncii Sociale, controlate de Shor. Numele lui Novosadyuk și cel al soției sale, Rita Zwick, au figurat și în rapoartele Kroll. Totodată, Rita Zwick deține două posturi de televiziune controlate de Shor – Orhei TV și Televiziunea Centrală

UPDATE: Procuratura Generală a respins informaţia apărută în presă precum că directorul agenţiei de ştiri Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, a fost reţinut. Totuşi, Procuratura a confirmat faptul că acesta este cercetat penal în dosarul fraudelor bancare şi că la domiciliul lui au loc percheziţii marţi, 17 septembrie. La această etapă, au loc acţiuni de generalizare a informaţiei privind obiectele depistate şi ridicate din locaţiile perchiziţionate. Procuratura menţionează că nu au fost reţinute alte persoane decât membrele Parlamentului Reghina Apostolova şi Marina Tauber, cărora le-a fost ridicată imunitatea la solicitarea procurorului general interimar”, se spune într-un comunicat de presă emis de PG.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?