spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeȘeful spionajului rus în Armenia la 3 zile după vizita șefului CIA

Șeful spionajului rus în Armenia la 3 zile după vizita șefului CIA

-

Problemele legate de schimbul de informații s-au aflat în centrul întâlnirii dintre directorul Serviciului Național de Securitate al Armeniei, Armen Abazyan, și directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Naryshkin.

„Astăzi, am avut ocazia să mă întâlnesc cu premierul armean Nikol Pashinyan. În afară de aceasta, am avut o întâlnire cu colegul meu, directorul Serviciului de Securitate Națională Armen Abazyan. În timpul discuțiilor, s-a acordat o mare evaluare strategic parteneriatul dintre țările noastre. <…> Cooperarea între serviciile speciale face parte din această cooperare și astăzi am discutat cu colegul meu probleme legate de schimbul de informații de informații, acțiuni comune pentru a expune și a preveni o serie de amenințări externe. Amenințări atât la adresa Armeniei, cât și a Rusiei”. a spus Naryshkin după discuții.

- Advertisement -

Potrivit lui Naryshkin, părțile lucrează la un plan de lucru comun pentru următorii ani.

Serviciul de presă al guvernului armean a declarat mai devreme că Naryshkin și Pashinyan au discutat probleme de securitate regională și internațională.

În afară de aceasta, el a spus că vizita sa la Erevan nu a fost legată de vizita recentă în Armenia a directorului Agenției Centrale de Informații William Burns. „Cu siguranță, vizita mea la Erevan nu este legată de vizita colegului meu american. Dar nu exclud ca vizita lui să fie legată de călătoria mea”, a spus el.

Burns a vizitat Erevan pe 15 iulie. Sa întâlnit cu prim-ministrul armean Nikol Pashinyan și cu secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigoryan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img