spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăActualitateȘeful spionajului german extras vineri într-o operațiune specială în Kiev. Joi s-a...

Șeful spionajului german extras vineri într-o operațiune specială în Kiev. Joi s-a ratat operațiunea

-

Bruno Kahl, șeful Serviciului Federal de Informații al Germaniei (BND), a fost dus din Ucraina în Polonia de agenți speciali, a informat vineri revista de știri germană Focus. Se presupune că Kahl fusese la Kiev pentru a se întâlni cu colegii ucraineni când forțele ruse au ajuns în oraș.

- Reclama -

Se pare că Kahl a sosit la Kiev cu câteva zile înainte ca Rusia să lanseze un atac militar în Ucraina. Când ministrul german de externe Annalena Baerbock le-a cerut cetățenilor să părăsească țara joi, diplomații și agenții de informații au fost evacuați de un detașament special al poliției germane, a informat Focus.Pe măsură ce Rusia a preluat rapid controlul asupra spațiului aerian ucrainean și unitățile ruse s-au apropiat de Kiev, Kahl nu a reușit să ajungă la timp la această unitate de evacuare, a continuat revista. În schimb, agenți ai BND au fost trimiși să-l ducă vineri pe șeful spionajului în Polonia.

Der Spiegel a confirmat raportarea Focus, spunând că Kahl a fost adus în Polonia într-un convoi de vehicule.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...