spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeȘeful spionajului extern rus: Plăcile tectonice au început să se miște

Șeful spionajului extern rus: Plăcile tectonice au început să se miște

-

Este de așteptat ca Occidentul colectiv să intensifice dezvoltarea armelor avansate și să intensifice cercetările în dezvoltarea de arme biologice, genetice și alte tipuri de arme, a declarat șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Naryshkin, în articolul publicat luni pe site-ul SVR. .

„Nu trebuie să ne așteptăm, totuși, ca SUA și aliații săi să-și recunoască în mod voluntar înfrângerea și să înceapă un dialog egal cu privire la viitoarea ordine mondială. Dimpotrivă, este de așteptat ca Occidentul colectiv să intensifice dezvoltarea armelor avansate și să accelereze cercetare în dezvoltarea de arme biologice, genetice și alte tipuri de arme”, a spus Naryshkin în articolul său.

- Advertisement -

Naryshkin a subliniat că „în același timp, încercările de a destabiliza Asia Centrală și Transcaucazia vor continua în cadrul binecunoscutei politici a Casei Albe de a crea o centură de instabilitate pe perimetrul extern al Rusiei”.

„Washingtonul va continua să „clatine” situația politică internă din China, să provoace creșterea tensiunilor în strâmtoarea Taiwan și în Peninsula Coreeană și va căuta să slăbească și să înlocuiască guvernele nedorite din Cuba, Iran și Venezuela, precum și face noi încercări de a impune cu forță „democrația” în alte state, jucându-și rolul familiar de stăpân al destinului lumii”, a spus directorul SVR.

În articol, Naryshkin a spus că „conflictul armat din Ucraina, provocat de SUA, a schimbat cursul obișnuit al proceselor geopolitice moderne familiare Occidentului”, contestând în continuare dominația incontestabilă a Washingtonului și a sateliților săi.

„Plăcile tectonice au început să se miște. Lumea nu va mai fi niciodată la fel”, a adăugat oficialul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img