spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăSpecialȘeful sindicatului Polițiștilor: Moartea polițistului Gigină e un accident de muncă

Șeful sindicatului Polițiștilor: Moartea polițistului Gigină e un accident de muncă

-

Vasile Lincu, președintele Sindicatului polițiștilor și vameșilor ”Pro Lex”, a declarat pentru B1 TV că fostul Ministru de Interne Gabriel Oprea nu ar trebui să fie cercetat pentru ucidere din culpă în cazul morții polițiștului Bogdan Gigină, în acest caz putând fi vorba doar despre un abuz în serviciu.

El a afirmat că moartea lui Gigină nu este o ucidere din culpă, ci un accident de muncă.

- Advertisement -

”De când a apărut acest caz nefericit am spus că domnul ministru poate fi cercetat penal și poate fi judecat pentru abuz în serviciu. Cred că încadrarea corectă este aceasta pentru că abuzul a avut ca efect moartea polițistului, nu uciderea, că nu l-a ucis nimeni, nu l-au forțat, nu l-au obligat. Sunt multe persoane implicate care ar trebui trase la răspundere. Nu ministrul, oricum s-ar numi el, cere <du-mă acolo=””>. Și dacă ar cere-o, sunt persoane abilitate care trebuiau să stabilească dacă ministrul putea beneficia de escortă. Faptul că ele nu au făcut-o le face și mai responsabile. Moartea e un efect, un accident de muncă. În opinia mea, încadrarea e cea de abuz în serviciu”, a declarat Lincu.

DNA a cerut aviz din partea Senatului pentru începeterea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea , acuzația fiind cea de ucidere din culpă în cazul morții polițiștului Bogdan Gigină.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img