spot_img
11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăArmataȘeful serviciilor egiptene destituit

Șeful serviciilor egiptene destituit

-

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi l-a destituit pe şeful serviciilor de informaţii (EGID), Khaled Fawzy, pe care l-a înlocuit temporar cu şeful său de cabinet Abbas Kamal, un apropiat al său, au anunţat joi mass-media de stat egiptene, informează AFP conform Agerpres.

Şeful statului egiptean a promulgat un decret prin care generalul Abbas Kamal, aliat fidel al preşedintelui, este însărcinat să conducă această puternică instituţie, până la numirea unui înlocuitor, potrivit televiziunii şi presei din Egipt.

- Advertisement -

Nu se face nicio precizare în legătură cu motivele acestei remanieri. Cu toate acestea, zvonuri despre o posibilă destituire a lui Fawzy circulau de mai multe zile în Egipt, difuzate de mai multe mass-media.

General şi lider din umbră, Fawzy, la fel ca şi înlocuitorul său interimar Kamal, este puţin cunoscut marelui public.

- Advertisement -

Supranumit uneori de presă ‘cutia cu secrete’ a preşedintelui, Kamal a fost directorul de cabinet al lui Sissi de-a lungul mai multor posturi ocupate de acesta începând cu 2010, în cadrul serviciilor de informaţii militare, al Ministerului Apărării, apoi la preşedinţie.

Numirea sa în fruntea serviciilor de informaţii intervine într-un context electoral. Sissi, care conduce ţara cu o mână de fier de la sosirea sa la putere, în 2014, nu s-a declarat încă oficial candidat la propria sa succesiune.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img