spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeȘeful radioului public bulgar demis după ce a oprit emisia

Șeful radioului public bulgar demis după ce a oprit emisia

-

Consiliului audiovizualului din Bulgaria l-a demis pe șeful radioului național bulgar, care a oprit emisia pentru câteva ore luna trecută, din cauza disputei cu o jurnalistă care relata despre corupția din justiție.

- Reclama -

Consiliul a spus că îl demite pe Svetoslav Kostov pentru că a încălcat grav dreptul bulgarilor la informație. Pe 13 septembrie, directorul radioului bulgar a suspendat-o din funcție pe prezentatoarea unui talkshow, Silvia Velikova, acuzată că ar fi chemat ascultătorii să participe la un protest față de numirea noului procuror general. Suspendarea jurnalistei a dus la un protest de solidarizare al colegilor de breaslă, iar Kostov a răspuns întrerupând emisia timp de cinci ore. În Indicele Mondial al Libertății Presei alcătuit de organizația Reporterii Fără Frontiere, Bulgaria se situează pe locul 111 din 180 de țări și pe ultimul din Uniunea Europeană.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...