spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeȘeful PSD Vrancea îl acuză pe șeful liberal al CJ: Ați chemat...

Șeful PSD Vrancea îl acuză pe șeful liberal al CJ: Ați chemat angajații Consiliului Județean Vrancea, duminica, în zi liberă, ca să vă servească interesele de partid și să stea la dispoziția camarilei PNL

-

Președinte interimar al PSD Vrancea, deputatul Halici Nicușor îi cere președintelui Consiliului Județean, Cătălin Toma, să explice de ce sediul administrației județene și o parte din personal au fost folosite pentru organizarea și derularea unei acțiuni a PNL. Este vorba de prezentarea moțiunii „PNL – Forța Dreptei” în Comitetul Director Județean al PNL Vrancea, acțiune care a avut loc în sala de ședințe a plenului Consiliului Județean Vrancea.

- Reclama -

Sub denumirea „PNL a confiscat sediul Consiliului Județean Vrancea și îl transformă în sediu de partid“, deputatul Nicușor Halici a remis presei următorul comunicat de presă:

- Advertisement -

          „Ședința de campanie a PNL Vrancea nu se putea desfășura decât în sala de ședințe a Consiliului Județean Vrancea. Ludovic Orban nu putea să își lanseze moțiunea pentru congresul PNL de luna aceasta decât în sediul unei Unități Administrativ Teritoriale – CJ Vrancea. Poate nu au bani să închirieze o sală și se folosesc de bunul public al vrâncenilor pentru campania lor internă.

Ați chemat angajații Consiliului Județean Vrancea, duminica, în zi liberă, ca să vă servească interesele de partid și să stea la dispoziția camarilei PNL. Domnule președinte Toma Cătălin, i-ați rugat să vă ajute sau i-ați amenințat? Care este temeiul legal prin care ați putut folosi un bun public în interesul dumneavoastră de partid?

- Advertisement -

          Dacă este să discutăm despre interesul direct al cetățenilor județului, ședințele legislativului județean nu se pot desfășura fizic, în aceeași sală, cu mult mai puține persoane prezente, din motive de distanțare socială. Dar așa cum ne-au obișnuit liberalii… legea este pentru proști. Ei nu respectă nimic. Șpriț în pandemie în sediul Parlamentului, cu whisky și țigări, manifestări publice ale PNL unde nu se poartă mască și acum, ședințe de partid în sala mare a CJ Vrancea, acolo unde consilierilor județeni nu li se permite să desfășoare ședințele pe motiv că trebuie menținute măsurile de siguranță sanitară și distanțare. Apropo, aveți cumva lista celor peste 60 de participanți și dovada că TOȚI sunt vaccinați? Sau și asta este doar pentru ceilalți români pe care îi hăituiți cu angajații DSP la fiecare eveniment?

          Urmează probabil ca toate clădirile emblematice și de patrimoniu ale județului Vrancea să fie confiscate politic de PNL și de acoliții acestora. Noi credem că ar trebui ca cetățenii județului să știe toate aceste abuzuri pe care administrația liberală le face în Vrancea.

          NICIODATĂ în mandatele trecute, nici un lider al PSD Vrancea nu și-a permis să desconsidere o instituție precum Consiliul Județean Vrancea și să o folosească pentru ședințe de partid, chiar dacă la acestea participau liderii politici. Noi le înțelegem frustrarea și faptul că vor să iasă bine în ochii șefilor, dar asta chiar depășește orice limită a bunului simț și arată o desconsiderare totală a vrâncenilor și a clădirilor de patrimoniu ale județului. Folosirea bunurilor publice în scop privat, pentru că ședința de partid este un eveniment privat, reprezintă un abuz de putere și o încălcare gravă a legii.

          Așteptăm ca instituțiile statului să își aducă aminte de sintagma foloase necuvenite și să trateze cu aceeași acuratețe arhicunoscută și această speță“.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img