spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeȘeful PSD Gorj acuză: Virgil Popescu nu demarează procedura de renegociere a...

Șeful PSD Gorj acuză: Virgil Popescu nu demarează procedura de renegociere a Capitolului 6 Energie din PNRR. Noul manager Dan Plaveti a anunțat că va pune în aplicare planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care înseamnă închiderea a peste 80% din capacitățile pe cărbune până în 2026

-

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, nu înțelege de ce Ministerul Energiei nu demarează procedura de renegociere a Capitolului 6 Energie din PNRR, transmite Radio Infinit.

“Lucrurile stagnează și nu înțeleg de ce. Președintele directoratului CE Oltenia e numit de Virgil Popescu, care e într-o relație foarte apropiată cu președintele PNL Gorj, Ion Iordache. Sunt, practic, lipiți ca marca de scrisoare”,  comentează liderul social-democraților gorjeni.

Weber se declară disponibil să facă parte dintr-o comisie, care să meargă la Bruxelles și să renegocieze termenele din planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Noul manager Dan Plaveti a anunțat că va pune în aplicare planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care înseamnă închiderea a peste 80% din capacitățile pe cărbune până în 2026.

“Asta înseamnă că acele capacități pe cărbune se vor închide. Vorbim degeaba?” întreabă deputatul Mihai Weber.

Weber amintește că a avut nenumărate solicitări către ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a demara discuțiile cu Comisia Europeană.  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img