spot_img
8.3 C
București
joi, martie 23, 2023
AcasăAnalizeȘeful Poștei, halucinant în dialogul cu Anca Alexandrescu

Șeful Poștei, halucinant în dialogul cu Anca Alexandrescu

-

Vodafone Romania a câștigat licitația organizată de Poșta Română pentru achiziționarea a 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile și 8.600 de imprimante mobile. Procedura de achiziție a fost estimată la 21,75 milioane de lei, fără TVA, iar contractul a fost semnat pentru suma de 15,59 milioane de lei, fără TVA.Când a trebuit să explice cum s-au desfășurat lucrurile, Valentin Ștefan s-a încurcat în declarații: de fapt a fost atribuire directă sau licitație?, transmite DCNews.

- Reclama -

Redăm, mai jos, dialogul dintre Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, și jurnalista Anca Alexandrescu, de la Realitatea Plus:

„Când ați cumpărat tabletele pentru citirea cardurilor?”, a întrebat Anca Alexandrescu.

„Sunt PAD-uri și sunt cumpărate din ianuarie-februarie 2023”, a răspuns Valentin Ștefan.

Întrebat de când știa că va fi nevoie de ele, directorul Poștei Române a zis: „Din decembrie 2022-ianuarie 2023”.

„Acești bani au fost aruncați în neant, fără licitație, fără caiet de sarcini, iar softurile nu funcționează. Poștașii sunt înnebuniți, aceasta este realitatea.”, a intervenit și Roșca Stănescu.

„Domnul Roșca nu face altceva decât să manipuleze opinia publică. Să ne spună care este softul care nu funcționează”, a zis Valentin Ștefan.

(…)

„Să îmi spuneți că atribuirea directă este un alt tip de licitație… chiar ne sfidați! Vă bateți joc de noi”, a zis Anca Alexandrescu.

„Nu a fost o procedură prin atribuire directă. A fost o procedură de licitație”, a spus directorul Poștei.

„Păi tocmai ce mi-ați spus că nu a fost licitație, dar că este o altă formă de licitație. Deci când ați avut timp să organizați o licitație? Ați spus că ați aflat în ianuarie că este nevoie de PAD-uri, iar acum suntem la începutul lunii martie”, a continuat jurnalista.

„A fost organizată prin luna ianuarie. Apoi am așteptat zece zile, perioada de contestație, apoi a fost atribuit contractul. Dar tot aștept să-mi spuneți ce soft spuneți că nu funcționează. Domnule Roșca Stănescu este într-o confuzie totală, habar nu are ce este acela un soft”, a zis directorul Poștei.

(…)

„Unde se poate plăti cu cardul pe aceste PDA-uri? Adică unde funcționează? Mie lumea îmi spune că nu funcționează, că nu se poate plăti cu cardurile. La începutul emisiunii, ați spus că funcționează și se poate plăti. Unde se plătește?! De exemplu, în Ploiești, oamenii trebuie să meargă doar într-un centru pentru că nu există alt centru”, a continuat Anca Alexandrescu.

„Cardurile sunt distribuite în toată țara și fiecare director de OJP are propriul calendar. Facturile pot fi plătite în orice oficiu poștal”, a zis Valentin Ștefan.

„Nu este adevărat! Vă rog să vă urcați în mașină și să mergeți la Ploiești. Se poate plăti doar la Poșta Centrală. Ar fi trebuit să știți din moment ne-ați spus că se poate plăti în orice oficiu poștal. Câte oficii poștale sunt în Ploiești?”, a zis Anca Alexandrescu. 

„Nu știu”, a zis directorul Poștei.

„Păi cum nu știți? Sunteți directorul Poștei Române. (…) Dar licitația a fost licitație sau atribuire directă?”, a spus jurnalista.

„A fost o procedură care a respectat legea”, a continuat directorul Poștei.

„Mi-ați spus că a fost licitație”, a zis jurnalista.

„A fost licitație 100%, nu a fost o procedură care s-a atribuit direct. A fost licitație pentru PDA-uri, conform țării în care trăim”, a zis directorul Poștei.

„Nouă lumea ne spune că aceste PDA-uri nu funcționează și nu au nici softuri”, a continuat jurnalista.

„Nu este adevărat. Funcționează și au soft. Nu știu dacă documentele pentru licitație au fost încărcate pe SEAP. Nu sunt expert în licitații. Nu știu exact pașii”, a zis șeful Poștei la Realitatea Plus.

„A fost achiziție simplificată, nu a fost licitație”, a spus jurnalista.

„Documentație este publică”, a mai spus Valentin Ștefan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img