spot_img
17.4 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăActualitateȘeful popularilor europeni acuzat că îl ajută pe Berlusconi

Șeful popularilor europeni acuzat că îl ajută pe Berlusconi

-

Politicieni europeni din mai multe partide îl critică pe Manfred Weber, care este liderul celui mai mare bloc din Parlamentul European, pentru că a vorbit în sprijinul lui Silvio Berlusconi şi al partidului său conservator în alegerile din Italia din această lună, informează DPA vineri conform Agerpres.

Berlusconi, fostul premier italian în vârstă de 85 de ani, este cunoscut pentru că în trecut a avut o relaţie prietenoasă cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Partidul său Forza Italia (Înainte Italia) a format o alianţă tripartită cu partidele de dreapta eurosceptice Fratelli d’Italia (Fraţii Italiei) şi Liga pentru a participa la alegerile generale din 25 septembrie. Conform previziunilor, coaliţia pare a fi pe cale să câştige.

Berlusconi însuşi candidează pentru Senat.

Weber face parte din partidul conservator german Uniunea Creştin-Socială (CSU), este membru al Parlamentului European şi conduce cea mai puternică grupare politică transnaţională a Uniunii Europene, Partidul Popular European (PPE), de centru-dreapta.

El a făcut campanie pentru Berlusconi şi Forza Italia în mass-media. Forza Italia este membră a PPE.

Sprijinul vocal al lui Weber pentru magnatul media, care a fost judecat în instanţele italiene pentru infracţiuni care variază de la fraudă fiscală până la plata unei prostituate minore, a declanşat un val de critici.

Katarina Barley, social-democrată germană care ocupă funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, a declarat pentru DPA că Weber întăreşte forţele antieuropene alăturându-se „antidemocraţilor”.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Verzilor din Germania în Parlamentul European, Rasmus Andresen, şi politiciana Nicola Beer, din partea Partidului German al Democraţilor Liberi pro-business, au fost la fel de critici.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...