Șeful OPC luat la mișto la Festivalul Neversea

0
121

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a anunţat vineri seara aseară că locațiile închise, în urma cu două zile, din cauza deficienţelor constatate, continuă să funcţioneze! este vorba despre terase din zona de desfăşurare a festivalului Neversea. Constantinescu s-a arătat revoltat de faptul că, pe fondul evenimentului Neversea, alte autorităţi “închid ochii” la nereguli.Acesta a dat de înţeles că reprezentanții Neversea ar fi împiedicat accesul OPC în incinta desfășurării evenimentului musical. La fel, nici jandarmii nu ar fi cooperat cu şeful OPC, scrie Replica de Constanța.

Sâmbătă, Constantinescu a revenit cu precizări, comentând că a fost luat la mişto de agenţii de pază de la Neversea:

“Din cauza controlului efectuat in zilele trecute si a masurilor luate, adica OPRIREA TEMPORARA PANA LA REMEDIEREA DEFICIENTELOR, pentru doua dintre terasele aflate in incinta Neversea, am vrut sa trec aseara, la deschidere, sa verific situatia acestora.

Pentru a evita ideea ca trec „la o bere” cum au crezut probabil „baietii”, fac precizarea ca am fost in posesia a 40 de abonamente, pe care le-am oferit colegilor din tara, aflati la comandament si a 4 invitatii lasate acum o luna de avocatul organizatorilor.

Odata ajuns la intrarea efectiva (acolo unde se verifica posesia bratarii) am fost intampinat de un tanar angajat al ZIP, care mi-a recomandat sa ma joc cu legitimatia mai incolo, pentru ca fara bratara nu pot intra.

Trecand peste impertinenta afirmatiei, am cerut sa fie chemat un sef de obiectiv, care a refuzat si el sa-mi permita accesul, cu toate ca cerusem sa fiu insotit, arat la intrare, cat si in scurta trecere prin incinta, unde doream sa fotografiez cele doua locatii!

Am sunat la domnul Vizitiu, pentru a solicita sprijinul politiei, dar am aflat ca acolo este un eveniment privat, in grija jandarmeriei. Dupa ce mi s-a sugerat sa primesc totusi o bratara, pe care am refuzat-o, am primit suportul a doi jandarmi. Chiar si in prezenta dansilor, agentii au refuzat sa-mi permita accesul, tratand inclusiv prezenta acestora cu obraznicie și au un protocol cu ANPC prin care sunt obligati sa ne acorde suportul!

Viceprimarul Babu, complice la dezastrul alimentar de pe plajă sau doar lipsit de interes pentru viețile oamenilor?”, este mesajul lui Constantinescu

“Acesta este un eveniment in folisul comunitatii, sau si comunitatea primeste cateva firimituri?! Locatiile inchise de noi NU AU AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE EMISA DE PRIMARIE, deci nu functioneaza legal, iar Babu se ia de OPC ca facem controale! ISU nu are avizata aceasta „petrecere”, dar lasa doua unitati sa lucreze cu butelii intr-o constructie de lemn (fara autorizatie de construire)! Iar restul deficientelor festivalului intr-un episod viitor! Aseara doar am verificat aplicarea acestora. Vom aplica noi măsuri!”, a mai transmis şeful OPC Constanţa.