spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăActualitateȘeful NATO ia la mișto Serbia după bombardamentele din 1999: Suntem un...

Șeful NATO ia la mișto Serbia după bombardamentele din 1999: Suntem un vechi partener apropiat al Serbiei

-

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că alianţa militară occidentală este un vechi partener apropiat al Serbiei, relatează miercuri agenţia sârbă de presă Tanjug.

Stoltenberg a declarat pentru cotidianul muntenegrean Vijesti că acest parteneriat se bazează pe dialog politic şi cooperare practică, respectând pe deplin politica statului sârb de neutralitate militară.

- Advertisement -

„Dialogul nostru politic se manifestă în diferite feluri. Acesta include contactele mele cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi cu alţi lideri politici şi interacţiunile regulate pe care le au asistentul meu adjunct pentru afaceri politice şi politica de securitate şi şeful biroului de legătură al NATO de la Belgrad cu colegi sârbi. Include de asemenea relaţii bine stabilite între comandantul KFOR şi şeful Statului Major general sârb”, a declarat Stoltenberg.

Stoltenberg uită însă că NATO a bombardat fosta Iugoslavie.

- Advertisement -

Bombardamentele NATO în Iugoslavia (nume de cod: Operațiunea Forțele Aliate; în englezăOperation Allied Forces sau, Operațiunea Nicovala Nobilă; în englezăOperation Noble Anvil) a fost o operațiune militară condusă de NATO împotriva Republicii Federale Iugoslavia în timpul Războiului din Kosovo. Bombardamentele au durat din 24 martie 1999 până pe 11 iunie 1999. Acestea a fost cea de-a doua operațiune majoră de luptă din istoria NATO, după Operațiunea Forța Deliberată din Bosnia și Herțegovina din septembrie 1995.

Președintele Serbiei Vucic a declarat recent că sârbii nu vor uita bombardamentele NATO.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img