spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăhighlightȘeful NATO: Decizia României de a crește cheltuielile de apărare, un exemplu...

Șeful NATO: Decizia României de a crește cheltuielile de apărare, un exemplu pentru alte state

-

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, vineri, că decizia României de a majora cheltuielile de apărare la 2% din PIB până în 2017 reprezintă un exemplu pentru celelalte state din Alianță, transmite Agerpres.

„Am discutat decizia României, înțelegerea între toate partidele importante din România, de a îndeplini sarcinile de apărare, de a opri tăierile în cheltuielile de apărare și de a începe majorarea lor graduală. România este un exemplu pentru alții. Ați fost de acord și ați luat un angajament ferm de a ajunge la 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare până în 2017. Acesta este un exemplu pentru alte state și voi folosi România ca exemplu pentru alte state, spunând că dacă România a făcut acest lucru la care s-a angajat, este important pentru România, pentru întreaga Alianță și un exemplu pentru mulți alți aliați”, a declarat Stoltenberg, la Bruxelles, într-o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis.

- Advertisement -

Jens Stoltenberg a salutat „angajamentul ferm” al României în NATO, dar și „contribuția solidă” la multe dintre activitățile și misiunile Alianței.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img