Șeful Institutului Elie Wiesel acuză Biserica Ortodoxă că susține extremismul

0
114

Directorul general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a declarat luni că în România, „deși există toate derapajele privind discursul incitator la ură, nu avem violențe în stradă, confruntări între indivizi” motivate de acest tip de discurs.

În schimb, acesta a vorbit de sprijinul acordat de Biserica Ortodoxă unor mesaje „legate de simbolistica mișcării legionare”.

„Suntem o țară eminamente ortodoxă, însă în ultima perioadă Biserica Ortodoxă Română, prin promovarea sau susținerea unor mesaje legate de promovarea unor mesaje legate de simbolistica mișcării legionare, nu face altceva decât să susțină organizații extremiste, să le dea apă la moară și în mod implicit să se îndepărteze de valorile democrației (…) valorile respectării celuilalt”, a afirmat Florian.

Dezbaterea „Discursul urii, o amenințare pentru Europa astăzi?” a fost organizată la Biblioteca Centrală Universitară din Capitală, de către Ministerul Afacerilor de Externe, Institutul „Elie Wiesel” și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.