AcasăDezvaluiriȘeful Institutului Elie Wiesel acuză Biserica Ortodoxă că susține extremismul

Șeful Institutului Elie Wiesel acuză Biserica Ortodoxă că susține extremismul

-

Directorul general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a declarat luni că în România, „deși există toate derapajele privind discursul incitator la ură, nu avem violențe în stradă, confruntări între indivizi” motivate de acest tip de discurs.

În schimb, acesta a vorbit de sprijinul acordat de Biserica Ortodoxă unor mesaje „legate de simbolistica mișcării legionare”.

„Suntem o țară eminamente ortodoxă, însă în ultima perioadă Biserica Ortodoxă Română, prin promovarea sau susținerea unor mesaje legate de promovarea unor mesaje legate de simbolistica mișcării legionare, nu face altceva decât să susțină organizații extremiste, să le dea apă la moară și în mod implicit să se îndepărteze de valorile democrației (…) valorile respectării celuilalt”, a afirmat Florian.

Dezbaterea „Discursul urii, o amenințare pentru Europa astăzi?” a fost organizată la Biblioteca Centrală Universitară din Capitală, de către Ministerul Afacerilor de Externe, Institutul „Elie Wiesel” și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

 

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...