spot_img
3.4 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeȘeful german al PPE: Germania nu mai poate primi refugiați ucrainieni. Va...

Șeful german al PPE: Germania nu mai poate primi refugiați ucrainieni. Va fi o iarnă dramatică

-

În această iarnă, un număr mare de ucraineni vor veni în țările UE, în special în Germania, dar țara nu este pregătită pentru o astfel de situație, a declarat politicianul german, președintele Partidului Popular European (PPE) Manfred Weber într- un interviu acordat ziarul Welt am Sonntag.

- Reclama -

„Centrele de primire din Germania sunt supraaglomerate, municipalitățile gem, de altfel, și în țări precum Țările de Jos, Belgia și Austria . <…> Trebuie să fim pregătiți pentru faptul că un număr mare de ucraineni vor ajunge în UE în această iarnă  și mulți dintre ei și în Germania. Mă tem că vom vedea o iarnă dramatică pentru refugiați”, a spus el.

Politicianul a sugerat că în câteva luni, Germania va trebui să deschidă mai multe săli de sport pentru vizitatori și să limiteze activitățile școlare și sportive deoarece facilitățile de primire ar putea rămâne fără căldură. El a subliniat că acum țara nu este pregătită pentru o asemenea desfășurare a evenimentelor în timp ce autoritățile pur și simplu ignoră problema.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că peste un milion de refugiați din Ucraina au ajuns în țară. În același timp, liderul partidului Uniunea Creștin Democrată, care se află în opoziție în Germania, Friederich Mers , într-un interviu pentru postul de televiziune Bild, a folosit expresia „turism social” în legătură cu aceștia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img