spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizeȘeful Gazprom anunță prețul gazului în vârful sezonului toamnă-iarnă: Peste 4.000 de dolari...

Șeful Gazprom anunță prețul gazului în vârful sezonului toamnă-iarnă: Peste 4.000 de dolari la 1.000 de metri cubi

-

Prețul gazului în Europa în vârful sezonului toamnă-iarnă, potrivit Gazprom, ar putea depăși 4.000 de dolari la 1.000 de metri cubi, a declarat CEO-ul Gazprom, Alexey Miller, în timpul unei conferințe de miercuri.

- Reclama -

„Și ce vedem astăzi? Literal, vedem o „creștere a prețurilor”. O „creștere a prețurilor” la platformele de tranzacționare a gazelor, la nodurile de gaze. Prețul gazului depășește în mod regulat nivelul de trei mii de dolari la o mie de metri cubi. În Gazprom am făcut prognoze de preț pentru iarna viitoare. Și știți, conform unei estimări conservatoare, dacă tendințele actuale ale pieței persistă, prețul în vârful sezonului toamnă-iarnă poate depăși 4.000 de dolari la mia de metri cubi”, a spus el. .

Miller a legat schimbarea în întregul sistem energetic global cu decizii fundamental greșite luate de autoritățile de reglementare străine, occidentale și cu politica de sancțiuni.

În primul rând, aceasta se datorează încercărilor de a abandona energia tradițională, de a abandona sistemul de contracte pe termen lung pentru furnizarea de gaze către piețe.

„Și, ca urmare, aceasta este o lovitură adusă fiabilității și stabilității aprovizionării cu gaze. Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că toate aceste decizii eronate au fost luate sub o presiune enormă din partea susținătorilor așa-numitei „decarbonizări accelerate”. ”, a subliniat Miller.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...