Șeful Gărzii de la Kremlin ar fi fost ucis

0
544

Un site ucrainean lansează o nouă ipoteză privind speculațiile presei privind dispariția președintelui Rusiei, Vladimir Putin, din 6 martie. Generalul Viktor Zolotov, șeful Gărzilor de la Kremlin,  ar fi fost ucis. Zolotov a condus timp de 13 ani Serviciul de Securitate al presedintelui rus.  Siteul spune că ar avea confirmări din surse independente.

Informația vine după o gafă a televiziunii de stat din Rusia.Rossiya 24 a relatat vineri că președintele rus s-a întâlnit cu omologul său din Kyrgyzstan, Almazbek Atambayev, însă întrevederea celor doi șefi de stat e anunțată pentru luni. Televiunea rusă a transmis că Putin și Atambayev au discutat despre cooperarea în sectorul investițiilor și cel al energiei. „De asemenea, ei au vorbit despre posibilitatea ca Kyrgyzstan să se alăture Uniunii Euroasiatice”, au spus jurnaliștii Rossiya 24. „Un reprezentant al postului rus de televiziune a spus pentru BBC că s-a produs o greșeală. Potrivit serviciului de monitorizare al BBC, știrea a fost difuzată de două ori – între orele 1:00 și 2:00 PM, ora Moscovei”.

 FLUX 24 a publicat în ultimele zile mai multe informații despre dispariția lui Putin.  Nu avem confirmări și nici infirmări ale informațiilor.  Le prezentăm ca atare.

Jurnalistul Dan Alexe, corespondentul Radio Europa Liberă la Bruxelles, a scris joi pe contul său de facebook că Vladimir Putin a dispărut de o săptămână. De altfel, acesta și-a anulat și o vizită în străinătate.
POSTAREA LUI DAN ALEXE PE FACEBOOK:

Exercițiu de „kremlinologie”:
Dacă Putin nu a mai apărut de pe 5 martie (exact acum o săptămână), dacă ieri, pe pagina Twitter a lui Medvedev i s-a anunțat moartea (intr-o postare retrasă rapid, vezi ce am anunțat ieri), dacă azi Peskov purtătorul său de cuvânt a mers la radio Eho Moskvî să anunțe, insistând, că Putin e în viață și vârtos…
safe_image.php_
Intrebare… a mai apărut vreun ministru rus în public sau la TV în ultimele zile?
Nu.
Lavrov, Șoigu, etc?
Nu.
E vreunul în voiaj în străinătate, sau sînt toți tăcuți la Moscova, așteptând nu se știe ce?
Sînt toți acolo, tăcuți, da.
„Kremlinologia” e o știință foarte actuală.

UPDATE:

medvedev1
Blogerul ucrainean Vitaly Kim a scris că, potrivit informațiilor pe care le deține, acum toată puterea de la Kremlin se află în mâinile premierului Dmitri Medvedev. Acesta scrie că puterea ar fi fost preluată de premier ieri la ora 11,03. Medvedev ar fi preluat și controlul forțelor armate. Trupe suplimentare au fost văzute în jurul Kremlinului, inclusiv elicoptere care au aterizat pe clădirea Președinției ruse. Bloggerul preluat de un site rusesc, http://rusjev.net, scrie că mai multe elicoptere au aterizat pe clădirea Spitalului președintelui de la Kremlin.
medvedev2

UPDATE, VINERI, 13.06:
Preşedintele rus, Vladimir Putin, se va întâlni luni cu preşedintele kîrgîz Almazbek Atambaiev la Sankt Petersburg, a anunţat vineri Kremlinul într-un comunicat, pe fondul speculaţiilor că preşedintele ar fi bolnav după anularea unei vizite în Kazahstan.