spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeȘeful Dumei de Stat de la Moscova: Statele Unite forțează țările europene...

Șeful Dumei de Stat de la Moscova: Statele Unite forțează țările europene să finanțeze regimul de la Kiev în detrimentul cetățenilor săi, însă Washingtonul însuși alocă doar 0,37% din PIB pentru aceste scopuri

-

Statele Unite forțează țările europene să finanțeze regimul de la Kiev în detrimentul cetățenilor săi, însă Washingtonul însuși alocă doar 0,37% din ponderea sa din PIB pentru aceste scopuri, a spus președintele Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului rus) Vyacheslav Volodin duminică pe canalul său Telegram.

„SUA forțează țările europene să finanțeze regimul de la Kiev în detrimentul bunăstării propriilor cetățeni. Cu toate acestea, după cum se dovedește, ele suportă costuri mult mai mici decât altele. În ceea ce privește costul menținerii regimului de la Kiev, Statele Unite ocupă locul 12, reprezentând 0,37% din PIB”, a declarat Volodin.

Potrivit acestuia, suma este de 5,7 ori mai mică decât costurile de militarizare și de întreținere a regimului de către Polonia, la 2,1% din PIB. „Estonia, Letonia, Cehia, Lituania, Slovacia, Bulgaria, Malta, Norvegia, România și Cipru fac presiuni asupra Washingtonului pentru a crește cheltuielile”, a adăugat Volodin. El a subliniat că Washingtonul a arătat încă o dată că „principiul principal al politicii sale este de a folosi alte țări pentru a-și urmări interesele”.

„În plus, țările UE suportă costuri suplimentare ca urmare a sancțiunilor anti-ruse, care le-au destabilizat economiile. Suma totală de sprijin pentru industria energetică a Europei a ajuns la 570 de miliarde de euro. A costat Germania 7,2% din PIB”, a spus Volodin. subliniind că „liderii UE acționează contrar intereselor naționale în detrimentul cetățenilor europeni”, continuând să furnizeze arme Kievului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img