spot_img
11.7 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăAnalizeSeful diplomației UE: "Multe țări din lume" consideră UE "un partener mai...

Seful diplomației UE: „Multe țări din lume” consideră UE „un partener mai de încredere și mai consistent decât SUA”

-

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, în urma unei călătorii la New York pentru a participa la o sesiune a Adunării Generale a ONU dedicată conflictului ucrainean, s-a plâns de Rusia, de tensiunile din relațiile dintre China și Statele Unite, precum și de lipsa unitate în lume și „crize acumulate”. 

- Reclama -

„Aceste trei zile la New York au confirmat vechea zicală că ONU este o mare oglindă a stării lumii. Privind dincolo de Ucraina , este clar că crizele globale se adună, dar răspunsul global este fie blocat, fie insuficient. Lipsă de conducere și unitate”, a scris el pe rețelele de socializare.Borrell a spus că operațiunea rusă, precum și tensiunile dintre China și SUA, „smulg structura a ceea ce numim „ordine internațională bazată pe reguli”.

În același timp, șeful diplomației europene și-a exprimat încrederea că multe țări din lume „văd potențial în consolidarea rolului UE”. Potrivit acestuia, aceste state preferă Uniunea Europeană ca contrabalansarea față de China și, de asemenea, consideră organizația un partener mai de încredere și mai consistent decât Statele Unite.

„Ei văd că suntem mai dedicați normelor internaționale și sistemului multilateral și mai atenți la interesele lumii în curs de dezvoltare”, a spus Borrell.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img