spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăExterneȘeful diplomației germane: Occidentul nu ar trebui să mai aibă vreun interes...

Șeful diplomației germane: Occidentul nu ar trebui să mai aibă vreun interes să țină Rusia în afara discuțiilor dintre marile națiuni occidentale

-

Rusia ar putea reveni în G8 dacă și-ar exprima disponibilitatea de a coopera în conflictele din Ucraina și Siria, a declarat ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, pentru ziarul Bild am Sonntag, conform DPA, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Dacă reușim cu succes să evităm alte tensiuni viitoare în Ucraina și dacă Rusia este pregătită să lucreze în continuare cu noi pentru a găsi o soluție în Siria, Occidentul nu ar trebui să mai aibă vreun interes să țină Rusia în afara discuțiilor dintre marile națiuni occidentale”, a spus Steinmeier.

Rusia a fost exclusă anul trecut din G8 și i-au fost impuse sancțiuni după ce a anexat peninsula Crimeea și a sprijinit combatanții separatiști din estul Ucrainei.

„Nu a fost niciodată intenția noastră să izolăm Rusia și să reducem G8 permanent la G7”, a spus Steinmeier.

Pe de altă parte, șeful diplomației germane consideră că Moscova este interesată în identificarea unei soluții pentru conflictul din Siria. „Nu trebuie să subestimăm faptul că Rusia, cu o populație musulmană de câteva milioane, se simte serios amenințată de evoluțiile din Orientul Mijlociu”, a afirmat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img