spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeȘeful diplomației europene vrea negocieri cu China: SUA sunt cel mai important...

Șeful diplomației europene vrea negocieri cu China: SUA sunt cel mai important aliat al nostru, dar, în unele cazuri, nu vom fi în aceeași poziție sau în aceeași abordare față de China

-

Înaltul Reprezentat pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, consideră că UE trebuie să negocieze cu China pentru a-și apăra interesele.

- Reclama -

Canalele de comunicare trebuie să fie deschise cu Beijingul. Nici măcar americanii nu cer decuplarea economiilor lor(…) Dar, cu siguranță, problemele legate de drepturile omului vor ocupa un loc important pe agenda noastră. Trebuie să ne actualizăm politica față de China în lumina celor mai recente evoluții și, în special, a declarației foarte importante a SUA din 07 octombrie privind reducerea drastică a accesului Chinei la tehnologia americană în domeniul semiconductorilor. Aceasta este o decizie care trebuie luată în considerare.Bătălia tehnologică va fi absolut fundamentală pentru viitorul nostru imediat. Semiconductorii sunt, într-adevăr, cea mai fundamentală problemă tehnologică a concurenței economice din secolul 21″ a mai afirmat Borell.

Statele Unite sunt cel mai important aliat al nostru, dar, în unele cazuri, nu vom fi în aceeași poziție sau în aceeași abordare față de China, a mai spus el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img