spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriȘeful DIICOT, statul stalinist și fiecare român cu dosar penal

Șeful DIICOT, statul stalinist și fiecare român cu dosar penal

-

COMENTARIU DE CHRIS TERHEȘ, PREȘEDINTELE COALIȚIEI ROMÂNILOR DIN SUA 

- Reclama -

„Fiecare om poate avea la un moment dat un dosar penal”, a spus procurorul sef DIICOT Daniel Horodniceanu.

„Sa fim bine intelesi: Constitutia Romaniei nu face nicaieri vorbire despre dreptul la liniste al celor care incalca legea. Legea fundamentala prevede explicit ca ‘nimeni nu este mai presus de lege’, ca ‘cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari'” a spus presedintele Romaniei Klaus Iohannis.

Ambele declaratii au fost facute pe data de 7 martie 2018, in contextul bilantului Parchetului General.

Din ambele declaratii puteti intrevedea statul stalinist care a ajuns Romania.

Nu oameni buni, nici un om, cetatean al Romaniei, nu poate prezuma ca va avea un dosar penal, doar ca asa vrea muschiul unui procuror. Numai pe timpul lui Lenin si Stalin se intampla asa ceva. Ei au condus tara prin dosare penale si procese televizate/radiofonice (show trials).

Apoi, NICAIERI, dar absolut NICAIERI in Constitutie sau in vreo lege nu este prevazut ca cineva trebuie „sa nu aiba liniste” in Romania. Afirmatia lui Iohannis dezvaluie, inca odata, viziunea stalinista, straina democratiei, pe care acesta o are asupra statului si a justitiei.

Constitutia prevede inca din art. 1 ca „România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate”.

Acest articol din chiar inceputul Constitutiei nu spune ca aceste garantii privind demnitatea omului, drepturile si libertatile se aplica doar unor anumiti oameni, ci reiese clar si explicit ca se refera la TOTI cei care traiesc in Romania, inclusiv la cei care nu sunt cetateni romani.

Apoi, art. 21 alin. (1) din Constitutie prevede ca „ORICE persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime”, iar alin. (2) prevede ca „nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept”.

Ceea ce ati vazut in registrarea de la A3, cu modul cum a fost fortata Ana Maria Patru sa citeasca dupa dictare un denunt, se incadreaza perfect la tortura. Iar in acest caz vorbim despre „tortura de stat”, pentru ca e facuta de o institutie a statului, in cazul de fata DNA Ploiesti.

Iata ce spune Constitutia Romaniei:

„NIMENI nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant”, art. 22 alin. (2) din Constitutie.

Si nu in ultimul rand, aceeasi Constitutie a Romaniei spune ca „până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, PERSOANA este considerată nevinovată” (art. 23, alin. (11)).

Deci nu doar „prezumata”, ci „considerata” nevinovata, care e mai tare decat prezumtia.

In orice stat democratie, ORICE om trebuie sa traiasca in liniste si sa se simta in siguranta. Cei care au facut ceva, sa fie investigati respectandu-se INTRU TOTUL rigorile legii, iar la sfarsit, daca in urma unui proces echitabil, sunt gasiti vinovati, sa fie condamnati. Pana cand, insa, sunt condamnati definitiv, acei oameni sunt „considerati nevinovati”.

Asa e peste tot, in orice democratie din lumea asta

Ei, ceea ce Iohannis spune public este TOTAL contrar TUTUROR prevederilor atat din Constitutia Romaniei cat si din declaratii si tratatele internationale la care Romania a aderat.

Pe scurt, discursul lui Iohannis se inscrie PERFECT in matricea lui Lenin, Stalin si Hitler. Sau, mai recent, in cea a lui Putin si Xi Jinping.

Ceea ce se intampla acum in justitia din Romania s-a mai intamplat in Romania doar in anii stalnismului, dupa 48 pana in 1960. Nici Ceausescu, care a fost un dictator, nu-si permitea sa faca ce fac astia azi.

Romanii au ajuns azi, in 2018, sa nu mai aiba pur si simplu instutitii in propria lor tara care sa-i apere de abuzuri.

Sub Iohannis si Noua Securitate, romanii au ajuns iobagi in propria lor tara. O populatie „tolerata”, fara drepturi si libertati garantate, asa cum erau si romanii in Ardeal dupa ce s-a semnat Unio Trium Nationum.

Am mai spus public si o repet, lupta in Romania nu este despre pro-anti PSD/PNL, USR, ci despre democratie vs. tiranie.

Iar lupta pentru democratie, drepturi si libertati este a fiecarui roman, indiferent unde s-ar afla, daca vrea o tara in care toti romanii sa poata trai liberi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img