spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeȘeful Deutsche Bank: Europa va depinde de băncile americane și chinezești

Șeful Deutsche Bank: Europa va depinde de băncile americane și chinezești

-

Directorul general de la gigantul bancar german Deutsche Bank, Christian Sewing, a tras vineri un semnal de alarmă faţă de „pericolul” ca Europa să depindă de băncile străine, făcând o paralelă cu dependenţa Europei de alţii pentru energie care a declanşat o criză energetică pe continent, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Reprezentanţii Deutsche Bank vorbesc de mult timp de necesitatea ca Europa să aibă bănci puternice care să contracareze rivalii americani şi chinezi, dar discursul de vineri al lui Christian Sewing a inclus un apel la urgenţă.

„Trebuie să schimbăm urgent direcţia dacă nu vrem să fim dependenţi de băncile străine pentru a finanţa viitorul Europei. Şi nimeni nu ar trebui să relativizeze acest pericol”, a spus Christian Sewing la o conferinţă bancară.

Şeful Deutsche Bank a dat vina pe organismele europene de reglementare în sectorul bancar pentru această situaţie. „A devenit din ce în ce mai clar că actualul cadru de reglementare face prea puţin pentru a întări băncile europene”, a spus Christian Sewing.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img