spot_img
22.1 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAnalizeȘeful deputaților PSD: E puțin probabil ca alegerile parlamentare să fie amânate

Șeful deputaților PSD: E puțin probabil ca alegerile parlamentare să fie amânate

-

Decizia de amânare a alegerilor parlamentare nu poate fi luată decât dacă o dorește majoritatea forțelor politice, declară la RFI liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. Un parlamentar independent a depus un proiect de lege pentru amânarea scrutinului din decembrie anul acesta în martie 2021.

Alfred Simonis spune că ”decizia de amânare (a alegerilor parlamentare-n.r.) nu poate fi luată sau chestiunea asta nu se poate întâmpla, dacă nu doresc majoritatea forțelor politice, indiferent de inițiativa aceasta, indiferent de posibilitatea în care să treacă sau să nu treacă de Camera Deputaților această inițiativă, mai sunt foarte multe mecanisme prin care ea poate fi amânată de la intrarea în vigoare. Dacă e să fim corecți, în acest moment nici măcar nu avem promulgată, deși avem o decizie a Curții Constituționale, care spune că e constituțional ca Parlamentul să stabilească data alegerilor parlamentare, e absolut normal și firesc să se întâmple așa, această lege nu este încă promulgată. Decizia CCR a fost luată săptămâna trecută, mai durează câteva zile până la redactarea motivării, merge la președinte, președintele poate s-o promulge sau nu, mai are mecanismul reexaminării de către Parlament, mă rog, se mai poate amâna. În acest moment, e puțin probabil ca alegerile parlamentare să fie amânate”.

Liderul deputaților PSD se întreabă însă dacă este sigur pentru cetățeni să meargă la vot în luna decembrie, pe fondul Covid-19: ”Dincolo de chestiunea aceasta, s-a demonstrat că PSD este pregătit de alegeri, a demonstrat chestiunea asta în duminica alegerilor locale, unde am obținut un scor bun. Deci nu se pune problema încercării de a amâna aceste alegeri din eu știu ce teamă. Întrebarea se pune dacă este în siguranță pentru cetățenii români ca aceste alegeri să fie desfășurate”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img