spot_img
26.6 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăEconomieȘeful Consiliului pentru Comerț de la Casa Albă acuză Germania: Își exploatează...

Șeful Consiliului pentru Comerț de la Casa Albă acuză Germania: Își exploatează partenerii comerciali

-

Germania se foloseste de un euro „puternic subevaluat” pentru a-si „exploata” principalii sau parteneri comerciali, inclusiv Statele Unite, a acuzat marti un consilier al presedintelui american Donald Trump, scrie AFP conform Hotnews.

- Reclama -

„Este complicat sa consideram TTIP (proiectul acordului de liber-schimb transatlantic aflat in prezent la punctul mort) drept un acord bilateral din cauza Germaniei, care continua sa exploateze alte tari din UE precum si SUA cu o ‘deutsche mark’ implicita care este puternic subevaluata'”, a declarat, intr-un interviu pentru Financial Times, Peter Navarro, numit recent in fruntea unui nou Consiliu pentru Comert la Casa Alba.

„Dezechilibrul comercial structural pe care Germania il intretine cu restul UE si cu Statele Unite subliniaza eterogenitatea economica din cadrul UE, si deci (TTIP) este un acord multilateral deghizat in acord bilateral”, a apreciat Navarro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...