spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăArmataȘeful comunității de informații americane: Rusia și China sunt mai unite ca...

Șeful comunității de informații americane: Rusia și China sunt mai unite ca niciodată în spionaj. Unii aliați ai SUA caută alte parteneriate

-

Rusia şi China reprezintă cele mai mari ameninţări în ceea ce priveşte spionajul şi atacurile cibernetice împotriva Statelor Unite şi sunt mai unite ca niciodată în poziţia lor, a declarat marţi în Senatul american directorul comunităţii naţionale de informaţii a SUA, Dan Coats, relatează Reuters.

Dan Coats a declarat că, în timp ce Rusia şi China încearcă să îşi extindă influenţa la nivel mondial, unii aliaţi ai SUA se îndepărtează de Washington ca reacţie la schimbarea politicilor americane privind securitatea şi comerţul.

- Advertisement -

‘China, Rusia, Iranul şi Coreea de Nord folosesc din ce în ce mai mult operaţiunile cibernetice pentru a ameninţa atât minţile, cât şi maşinile, într-un număr tot mai mare de moduri – furând informaţii, influenţând cetăţenii sau blocând infrastructura critică’, a spus oficialul american.

‘Relaţia Moscovei cu Beijingul este mult mai apropiată decât în ultimele decenii’, a spus Coats într-o audiere în Comitetul de Informaţii al Senatului SUA cu privire la ameninţările la nivel mondial.

- Advertisement -

El a mai spus că unii aliaţi ai SUA caută o mai mare independenţă, răspunzând percepţiilor în ceea ce priveşte schimbarea politicilor referitoare la securitate şi comerţ şi ‘devin tot mai deschişi’ faţă de noi parteneriate.

‘Sistemul internaţional de după cel de-al Doilea Război Mondial este supus unei presiuni tot mai mari pe fondul proliferării ameninţărilor cibernetice şi a armelor de distrugere în masă, a concurenţei în spaţiu şi conflictelor regionale’, a mai menţionat Dan Coats.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img