spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeŞeful Comitetului Reprezentanţilor României pentru un Iran Liber acuză Belgia că vrea să...

Şeful Comitetului Reprezentanţilor României pentru un Iran Liber acuză Belgia că vrea să scape teroriști iranieni: O rușine

-

Membrii Uniunii Europene, ca organism unic, trebuie să se opună slăbirii legilor anti-terorism

- Reclama -

Regimul iranian care sprijină terorismul nu numai că comite asasinate, dar a alimentat nesiguranța în lume prin luarea de ostatici și extorcare politică.
În 2018, patru teroriști sub conducerea diplomatului iranian Asadullah Asadi au plănuit să detoneze explozibil la o adunare de 100.000 de oameni ai opoziției iraniene la Villepinte, lângă Paris, care a eșuat și toți teroriștii au fost arestați cu dovezi și documente incriminatoare pentru terorism și spionaj. Ținta atacatorilor a fost Maryam Rajavi , președinta NCRI.
Doamna Rajavi trebuia să țină un discurs în fața zecilor de mii de oameni într-o sală acoperită, alături de șase sute de personalități internaționale de pe patru continente. Potrivit experților, explozivul folosit în bombă avea o mare putere distructivă și mii de oameni ar fi fost uciși și răniți în cazul unei explozii.
După trei ani de anchete și investigații în acest caz, instanța belgiană a emis pedepse definitive de 20 de ani pentru primul acuzat, diplomatul iranian Asadullah Asadi, câte 18 ani pentru Nasime Noami și Amir Saadouni, și 17 ani pentru Mehrdad Arefani.
Recent, într-o întâlnire cu ambasadorul regimului Iranian, guvernul Belgian a decis să trimită condamnații închiși în cele două țări în țara lor de baștină pentru a-și ispăși pedepsele. Condamnații din acest caz de terorism și-au petrecut fiecare 4 ani din pedeapsă în închisorile belgiene. Ca urmare a acestui acord , diplomatul terorist Asadullah  Asadi și complicii săi, care aveau misiunea de a teroriza Parisul în numele celor mai înalți oficiali ai regimului iranian, și-ar putea petrece restul pedepselor în închisorile iraniene.
În cadrul acestui acord, guvernul belgian a trimis în regim de urgență parlamentului un proiect de lege prin care, odată cu aprobarea acestui proiect, teroriștii iranieni ar putea fi returnați în Iran pe durata pedepsei lor.
Acest acord este o sursă de rușine pentru guvernul belgian și, dacă acest proiect de lege este aprobat de parlament, nu este doar rușinos, ci și umilitor pentru guvernul și națiunea belgiană. Apelarea la supunere față de regimul însetat de sânge care a asasinat 120.000 dintre oponenții săi în Iran și sute de membri ai opoziției din afara Iranului este undă verde pentru a continua execuțiile și asasinatele. Dacă acest proiect de lege este aprobat și pus în aplicare. De acum înainte, mercenarii terorişti ai regimului iranian îşi vor desfăşura fără griji operaţiunile în Europa pentru că sunt siguri că se vor întoarce în Iran după o scurtă perioadă de detenţie şi, ca şi alţi terorişti care s-au întors până acum în Iran, ei vor fi întâmpinați în mod special de liderii guvernului și vor fi încurajați pentru crimele lor.
În acest caz, doamna Maryam Rajavi s-a adresat compatrioților iranieni, avocaților, personalităților politice, reprezentanților Belgiei, Parlamentului European și altor parlamente europene, a cerut măsuri imediate pentru a împiedica aprobarea acestui proiect de lege.
Ea a spus: „Planul marelui masacru posibil, de la Paris ar fi putut deveni cel mai mare incident terorist din Europa. Dacă acest proiect de lege va fi aprobat, fascismul religios va deveni mai activ în actele teroriste și nimeni din Europa nu va avea securitate și imunitate împotriva criminalilor care conduc Iranul”.#
Comitetul Reprezentanților României pentru un Iran Liber condamnă ferm acordul dintre guvernul belgian și ambasadorul Iranului și îl consideră o încălcare a independenței justiției și o amenințare la adresa tuturor statelor membre UE. Prin prezenta, el solicită cu fermitate parlamentului belgian să voteze împotriva acestui proiect de lege și să-l oprească în acest stadiu.
Romeo Nicoara
Şeful Comitetului Reprezentanţilor României pentru un Iran Liber

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...