spot_img
27.4 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăMureșȘeful Comisiei SRI, debarcat din fruntea PNL Mureș de un fost anchetat...

Șeful Comisiei SRI, debarcat din fruntea PNL Mureș de un fost anchetat de DNA

-

Avocatul Ciprian Dobre a câştigat, sâmbătă, la o diferenţă de trei, voturi preşedinţia organizaţiei Mureş a Partidului Naţional Liberal, în faţa liderului actual al filialei, senatorul Cristian Chirteş.

- Reclama -

Chirteș este șeful Comisiei parlamentare de control al SRI.

Astfel în urma numărării celor 528 de voturi, Ciprian Dobre a obţinut 259 de voturi, Cristian Chirteş a fost votat de 256 delegaţi, iar 13 sufragii au fost anulate.

Noul lider al PNL Mureş, Ciprian Dobre, a arătat că diferenţa de doar trei voturi care l-au separat de Cristian Chirteş dovedeşte că organizaţia judeţeană e foarte puternică.

„Ne-am dat seama cât de puternică este filiala Mureş a PNL. S-a făcut o diferenţă de trei voturi. Atribui această diferenţă de trei voturi dumneavoastră, care sunteţi cei care aţi câştigat, astăzi, filiala Mureş, fiecare organizaţiei, fiecare membru al PNL. Fiecare este câştigătorul alegerilor de astăzi. Mulţi dintre colegi ne-au spus amândurora că, după alegeri, vrem să rămânem uniţi. Prin aplauzele dumneavoastră şi prin diferenţa de voturi foarte mică de voturi, cele pe care i le-aţi dat lui Cristi şi celui care vă vorbeşte, aţi demonstrat că suntem deja un partid puternic, o forţă politică în judeţul Mureş. Şi cred că astăzi am câştigat o forţă în care primarii vor fi vârfuri de lance, iar Cristi şi cu mine vom fi antemergătorii care vom deschide judeţul Mureş, care vom face posibil ca toate bătăliile electorale din 2024 să le câştigăm”, a declarat Ciprian Dobre.

Ciprian Dobre a fost anchetat de DNA.

Avocatul Ciprian Dobre, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş în perioada 2012-2016, a anunţat în august anul trecut că după mai bine de patru ani, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a clasat dosarul în care era urmărit penal pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte despre care se spunea că ar fi fost comise pe vremea când a fost prefect al judeţului.

„De patru ani şi şase luni nu am mai dat nicio declaraţie de presă în cadrul PNL (din 20 aprilie 2016). Acum vorbesc din postura unui om asupra căruia nu mai planează nicio suspiciune. Îmi amintesc că atunci când am stat, în 21 aprilie 2016, cele douăsprezece minute la DNA şi mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect pentru mai multe fapte am declarat atunci în faţa dumneavoastră şi în faţa cetăţenilor că nu voi face nici o declaraţie publică până nu se risipeşte orice fel de îndoială la adresa persoanei mele, fiind în acea vreme o persoană publică. Fac astăzi, după patru ani şi jumătate, această declaraţie. A fost un exerciţiu interesant pentru mine şi cred că trebuie să fim pregătiţi atunci când intrăm în politică şi pentru acest exerciţiu de a face pasul în spate sau de a face pasul lateral (…) Avem o ordonanţă de clasare din 18 august anul curent, prin care întreg dosarul este clasat, în care se motivează că faptele nu există”, a declarat Ciprian Dobre, fostul lider al PNL Mureş, într-o conferinţă de presă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...