spot_img
0.1 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăDezvaluiriȘeful Colegiului National de Informații îl acuză pe primarul din Baia Mare...

Șeful Colegiului National de Informații îl acuză pe primarul din Baia Mare că face jocurile Rusiei pe granița cu Ucraina

-

Fostul consilier prezidențial pentru securitate sub mandatul lui Traian Băsescu, Iulian Fota, atacă pe Facebook inițiativa primarului de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a venit cu propunerea de a stabili o cooperare între administrația locală și Ambasada Rusă, scrie portalul rus Sputnik.

- Reclama -

Iulian Fota este în prezent directorul Colegiului National de Informații.

Fota comentează într-un ton zeflemitor, reproșând primarului că ignoră interesele Ucrainei, favorizând Rusia.

„Et voila! Primarul asta intelege ce joaca? Iar se ocupa copiii de politica externa? E in interesul Romaniei ca la granita cu Ucraina sa intaresti elementul rusesc in dezavantajul celui ucrainian? Rusia sau Ucraina este vecina noastra? MAE o fi fost consultat?”, a scris Iulian Fota.

Domnul Fota a mai uitat că, în pofida unor promisiuni făcute de autoritățile de la Kiev de a lua în considerație dreptul etnicilor român de a studia în limba română, statul ucrainean nu a renunțat la intențiile de ucrainizare totală a educației, iar în ciuda loialității față de Ucraina, etnicii români continuă să fie priviți cu suspiciune, fiind acuzați adesea în discursurile publice ale unor politicieni sau lideri de opinie de „tendințe separatiste”, mai afirmă Sputnik.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img