spot_img
28.1 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăALEGERI 2020Șeful CJ Hunedoara cere, din nou, în administrare Termocentrala Mintia: Vom asigura...

Șeful CJ Hunedoara cere, din nou, în administrare Termocentrala Mintia: Vom asigura cărbunele în următorii 10 ani şi 500 de locuri de muncă

-

Așa cum 𝒂𝒎 𝒑𝒓𝒐𝒎𝒊𝒔, am transmis oficial o nouă 𝒔𝒐𝒍𝒊𝒄𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆 prin care Consiliul Județean Hunedoara își reafirmă intenția de a prelua în administrare 𝐓𝐞𝐫𝐦𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚 𝐌𝐢𝐧𝐭𝐢𝐚. Astfel, am informat atât conducerea Guvernului României, ministerele de resort, cât și conducerea Parlamentului României cu privire la demersurile noastre întreprinse pentru a stabili o colaborare în vederea asigurării cărbunelui necesar funcționării Termocentralei în următorii 𝟏𝟎 𝐚𝐧𝐢! Am solicitat Ministerului Energiei să ne comunice dacă a fost înaintată analiza tehnico-economică către Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice ”Transelectrica” S.A, în vederea comunicării unui punct de vedere privind importanța grupurilor energetice ale Termocentralei Mintia în sistemul energetic al României, afirma presedintee CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

- Reclama -

Am subliniat că, în situația în care se va da curs favorabil solicitării noastre în sensul preluării Termocentralei Mintia, vor fi asigurate 500 de locuri de muncă pentru personalul care își desfășoară activitatea în cadrul unității. În final, am atras atenția că se impun demersuri pentru pregătirea reluării activității Termocentralei Mintia în condiții de siguranță pentru a asigura energia termică consumatorilor din municipiul Deva în sezonul de iarnă 2021/2022, mai afirma Nistor.

Termocentrala Mintia face parte din CEH, societate aflată în insolvenţă. În cadrul procesului de restructurare al CEH, de la Termocentrala Mintia vor fi disponibilizaţi circa 700 de angajaţi, adică aproape toţi salariaţii unităţii. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...