Șeful CJ Harghita nu renunță la Cheile Bicazului

0

Prin sentinţă definitivă a Justiţiei, renumitul canion Cheile Bicazului a revenit în administrarea judeţului Neamţ, dar șeful CJ Harghita spune câ va uza de o cale extraordinară de atac, scrie Adevărul.

Csaba Borboly, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a declarat agenţiei de presă ungară MTI că va uza de o cale de atac extraordinară, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru „îndreptarea situaţiei”, deoarece instanţa nu ar fi luat în considerare probele cu valoare de 100% în favoarea Harghitei.  

„În cursul procesului, oraşul Gheorgheni a fost mai puţin activ, toată procedura de administrare a probelor a fost efectuată de juriştii Consiliului Judeţean Harghita. Bănuiesc că Curtea de Apel a exclus Consiliul Judeţean Harghita pentru a nu fi obligată să ia în considerare probele noastre cu valoare 100% la pronunţarea sentinţei. Este un lucru cu atât mai ciudat dacă ţinem cont de faptul că judeţul Neamţ nu a fost exclus din proces. Excluderea CJ Harghita este ilegală pentru că există mai multe acte normative care dispun reglementarea disputelor legate de graniţa dintre localităţi situate la periferia judeţelor cu implicarea consiliilor judeţene“, a declarat preşedintele CJ Harghita.   

Hotărârile irevocabile pot fi atacate cu contestaţie în anulare sau reviziure, încercându-se desfiinţarea unei hotărâri definitive şi reluarea judecării dosarului.