spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeȘeful CIA: Șeful spionajului rus a fost "impertinent" la întâlnirea de la...

Șeful CIA: Șeful spionajului rus a fost „impertinent” la întâlnirea de la Ankara

-

Șeful CIA, William Burns, a vorbit despre atitudinea „impertinentă” a directorului Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Naryshkin, în timpul întâlnirii lor din noiembrie 2022.

„A existat și o atitudine foarte sfidătoare din partea lui Naryshkin. Un sentiment de îndrăzneală și aroganță. <…> Un sentiment care, cred, reflectă propria părere a lui Putin , propria sa credință astăzi în faptul că poate face timpul să lucreze pentru el, că poate măcina ucrainenii, că poate uza aliații noștri europeni, că oboseala politică va apărea în cele din urmă”, a declarat Burns pentru CBS News.

După cum a menționat, Burns a numit întâlnirea „destul de deprimantă”.

Întâlnirea lui Burns cu Naryshkin, potrivit rapoartelor presei, a avut loc pe 14 noiembrie la Ankara . Ulterior, șeful Serviciului de Informații Externe a confirmat într-un interviu acordat RIA Novosti că s-a întâlnit cu omologul său american pentru a discuta despre securitatea nucleară și problemele ucrainene. Ulterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că întâlnirea a avut loc la cererea lui către Putin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img